Nieuw: FEEDBEET 2018
Speciaal geselecteerde biet als veevoeder
Actueel
-
Hier zijn de resultaten van de rassen, getest door KBIVB in België. De klassieke resultaten hebben betrekking op velden zonder of met weinig nematoden. De nematodenresultaten zijn voor velden met een milde tot ernstige aantasting. Gemiddeld meer dan 3 jaar, vertonen nematodenrassen betere resultaten dan conventionele rassen, zelfs in gezonde velden.
-
Deze grafiek toont het gedrag van rassen met bladziekten. Hoe korter de balk, hoe beter het ras tolerant is. De grafiek toont de tolerantie van Rhizoctonia-rassen.
-
Laurena KWS heeft een hoog tot zeer hoog gehalte aan droge stof. Dit ras is tolerant tegen rhizomanie en rhizoctonia. De rhizoctonia tolerantie is gemiddeld tot hoog. Klik hier om naar de Feedbeet pagina te gaan
-
De registratietermijn voor de Beet Seed Service is per 16 april verlopen. Het is helaas niet meer mogelijk om percelen aan te melden. Is het u al overkomen dat uw bieten opnieuw moesten worden gezaaid omwille van verscheidene redenen zoals vorst, beschadiging door herbiciden of stuifschade? Dan bieden wij u graag onze nieuwe dienst aan, de KWS Beet Seed Service.
-
Speciaal geselecteerde biet als veevoeder
-
-
Het suikergehalte, een cruciale parameter in 2018!
-
Leonella KWS, het meest verkochte ras in 2017 + super Belgische bietentelers = een record opbrengst in 2017!
-
2 rijke aaltjestolerante rassen die een hoog suikergehalte combineren met een zeer hoog financieel inkomen ! LONNEKA KWS* en TESSILIA KWS** *ingeschreven in België en Nederland (2017) – Financieel > 101% en suikergehalte 102% (KBIVB 2016-2017) **ingeschreven in Nederland (2017) – Financieel 104% en suikergehalte 103% (IRS 2016-2017)
-
90 procent van de waarnemingsvelden hebben de spuitdrempel bereikt
-
Voor meer info: http://www.irbab-kbivb.be/50-procent-waarnemingsvelden-suikerbieten-spuidrempel-bereikt/
-
inspecteer uw percelen en voer een fungicidebehandeling enkel uit als de spuitdrempel bereikt is.
-
KWS Feedbeet: een nieuw perspectief voor veevoeding. Reinigen, snijden en voederen van KWS Feedbeet.
-
Klik hier om ons Feedbeet Blog te bekijken en mee te praten over “De vernieuwde voerderbiet”. Graag horen wij van u hoe u denkt over de nieuwe Feedbeet. U kunt hier uw ervaringen delen en uw vragen stellen. Nieuwsgierig? Klik hier: Feedbeet Blog
-
Rhizomanie Rhizomanie 2014 Nematoden Nematoden 2014 Rhizoctonia Rhizoctonia 2014
-
De meerjarige resultaten KBIVB (2012-2014) Resultaten rhizomanie en rhizoctonia 2014 Grafiek rhizomanie Resultaten nematoden 2014 Grafiek nematoden Grafiek rhizoctonia
-
De gespecialiseerde AGF beurs was een perfecte gelegenheid voor KWS POTATO en KWS BENELUX om ons brede portfolio van pootaardappelen, suikerbieten en maïs rassen te presenteren. Het aanbieden van al deze gewassen komt dankzij de R & D van KWS. Met bijna 20.000 bezoekers kregen we veel nationale en internationale gasten op onze stand.
-
Video
-
2 Grimme zelfrijders Maxtron 620. 1 met poetser en 1 met klassieke ontkopper en scalper.
-
Enkele technische raadgevingen om een vlugge en regelmatige opkomst en een maximaal rendement te bekomen. Bij het zaaien zijn 2 punten zeer belangrijk: de zaaidiepte het aandrukken van het zaad. De diepte hangt af van de bodemvochtigheid, maar mag in geen geval dieper dan 2 à 2.5cm zijn. Bij moeilijke opkomst omstandigheden (koud en nat) kan een te diepe zaai het probleem geven dat de kiem verstikt of onvoldoende energie heeft om boven te komen. Bovendien is een goede zaaidiepte belangrijk om schade door muizen te voorkomen Het doel van het aandrukken is om het zaad goed in de vochtige grond te drukken. Vermijdt om aarde op het zaad te drukken. Hou ook rekening met de weersvoorspellingen na de zaai. Bij regen kan men iets oppervlakiger zaaien, bij lange droogt is het beter om iets dieper te zaaien zodat het zaad voldoende vochtig zit. Voor meer informatie, raadpleeg de site van het KBIVB : http://www.irbab-kbivb.be/nl/publications/mechanization/evolutie_zaaimachines_raadgevingen_zaai_0313_bp.pdf
-
Uit de 200 eerste leden van de sugar club 2014 werden 4 planters uitgeloot. Zij winnen elk een luchtdoop voor 2 personen met luchtballon. De winnaars worden persoonlijk verwittigt om af te spreken wanneer en waar de luchtdoop door gaat. Douce Theo uit Kermt Santermans uit Gingelom Niel Demasure Geert uit Avelgem Van der Plaetsen Hans uit Tielt
-
Verpakking hermetisch afsluiten Liefst een gesloten, fris en droog lokaal. Voor een goede bewaring van de zaden tot volgend jaar, moeten zowel de geopende als ongeopende zaden in de originele verpakking bewaard worden Om de zaden geen vocht te laten opnemen is het belangrijk ze na het zaaien direct uit de zaaimachine te halen, in de originele verpakking te doen, ze hermetisch af te sluiten en direct in een droog en fris lokaal te plaatsten waar er geen te grote temperatuur schommelingen zijn (vermijd vochtige kelders en plaatsen waar het zowel kan vriezen als zeer warm zijn)
-
Luc Delva uit Zonnebeke met regionaal KWS suikerbieten adviseur in een veld Kassia KWS. Luc Delva, goed gekend in de bietenwereld, heeft een akkerbouw/ vleesvarkens-bedrijf. Naast 18 ha suikerbieten teelt hij ook nog wintertarwe, mais en aardappelen. Luc ziet ons aankomen en stopt met ploegen. Hij doet ons zijn verhaal waarom hij dit jaar Kassia KWS uitzaaide: “Met een teeltrotatie van 1 op 3, zaai ik sinds enige tijd uitsluitend nematodetolerante rassen. Ik herinner mij nog goed dat KWS met Julietta de pionier was in hoog productieve aaltjestolerante rassen, later zaaide ik ook Annalisa, Theresa KWS en Amalia KWS. Dit jaar koos ik, op advies van Dirk, voor Kassia KWS omwille van het hoge suikergehalte, de goede opkomst en zeer goede blad gezondheid. Ik ben zeer tevreden dat Dirk mij Kassia KWS aanbevolen heeft. Met dergelijke variëteiten is het plezant suikerbieten telen.” En Luc ploegde voort…
-
Geert heeft een gemengd bedrijf akkerbouw- melkvee in Ooike. Hij stelt ons zijn bedrijf voor: ”In mijn teeltplan heb ik aardappelen, wintertarwe, wintergerst, wortels en een belangrijk areaal suikerbieten. Ik zaai sinds 2000 voor 90% onder dekvrucht. Na de tarwe ontstoppel ik en diepwoel en zaai groenbemester in één werkgang. In het voorjaar moet ik dan alleen nog rounduppen, bemesten en zaaien. Met die methode bespaar ik veel tijd en kosten. Twee jaar terug heb ik een GPS systeem gekocht waardoor ik zeer precies kan werken. Bij de keuze van de suikerbietrassen hou ik vooral rekening met het suikergehalte en de goede opkomst. Zo gaat mijn keuze al 15 jaar naar de KWS rassen. Vorig jaar zaaide ik Bernadetta KWS en Isabella KWS op mijn perceel met mogelijks rhizoctonia besmetting. Ik heb ook het nieuwe ras Timothea KWS uitgezaaid. Volgens mij een veel belovende nieuwkomer. Volgend jaar zaai ik ze zeker terug!”
-
Jan Van Cauwenberghe, sales manager Vlaanderen, in een veld Timothea KWS (5 september)